Aleinedag i Pakse og planene videre

Hei og hå!

I går hadde jeg en aleinedag. Arild var matforgiftet og lå på hotellrommet og koste med do, og jeg utforsket den lille byen Pakse aleine. (Arild er i fin form igjen nå, hvis noen skulle lure.) Pakse er en bitteliten by sør i Laos, og blir som oftest oversett av reisende. Det er ikke så mye å gjøre her, men jeg vandret gatelangs uten mål og mening i timesvis og koste meg egentlig med det. Fikk øye på en stor Buddhastatue av gull i fjellsiden langt unna, og satt kursen i retning han, uten helt å vite hvorfor. Buddha førte meg ned til Mekong-elven, der det var så mange moste padder på asfalten at jeg måtte hoppe rundt for å unngå å tråkke på dem. På veien dit gikk jeg forbi masse bolighus og noen skoler. Utenfor en av skolene var det en gjeng med elever i ungdomsskolealder, og den modigste av dem ropte «Hello! Where you go?» til meg, før de alle sammen brøt ut i latter. Jeg opplever egentlig alle menneskene i Laos som vennlige og kontaktsøkende, og det er ikke sjelden jeg får spørsmål om hvor jeg er fra. Etter jeg har svart Norway må de som regel ha en liten tenkepause før de fornøyd erklærer «Oslo is the capital of Norway«.

I mange timer gikk jeg sikksakk gjennom gatene i Pakse mens jeg observerte mennesker og dyr. Bestefedre med en flokk med småbarn som alle vinker og smiler når jeg går forbi. Noen kuer står og spiser gress mellom noen parkerte biler. Scootere med så mange mennesker på at jeg ikke skjønner at de tør. En enorm vennegjeng sitter i dyp konsentrasjon rundt et bord dekket av pengesedler og spillkort. Gamle damer med tannløse gummer fletter blomster. Hønsene løper vilt over alt. Munkene lyser opp gatene i sine oransje klær. Dørene til husene står på vidt gap, og det er tydelig at her er alle venner og alle velkommen inn. Livet deres utspiller seg som en film foran meg, og jeg er så glad for at vi stoppet her! Alt føles så ekte, og jeg nyter at det er timesvis siden sist jeg så en vestlig person.

I morgen setter vi kursen mot Bangkok igjen, og har en ca 19 timer lang reiseetappe foran oss. Ca 12 av de timene skal vi ta nattog, og har denne gangen betalt litt ekstra for en privat sovekupé på første klasse. Når vi kommer til Bangkok kommer vi til å fylle opp malariapillelageret, før vi flyr til Burma/Myanmar samme kvelden. Vi blir i Burma i overkant av to uker, før vi reiser tilbake til Thailand for å være med på Songkran (thailandsk nyttår) 13.-15. april. Har ikke bestilt billetter videre derfra ennå, men slik som ting ser ut nå regner vi med å reise til Filippinene etter Songkran er over.

Ryktene forteller at internetten i Burma er noe hormonell og virker bare når den selv vil det. Utenlandske telefoner virker heller ikke, så hvis noen vil ha kontakt med oss mens vi er i Burma er internett, og en dose tålmodighet, sannsynligvis beste måte.

Nattbussen vi tok fra Vientiane til Pakse så slik ut, ca 1×1,5 meter (for to personer). Sov overaskende godt, men håper nattoget behandler oss litt bedre.

4 thoughts on “Aleinedag i Pakse og planene videre

  1. Utrolig mange flotte bilder. Det er også gøy å lese om folk som gjør litt andre ting en de helt vanlige turist tingene. Spennende å følge dere. Håper det ikke blir noen flere matforgiftninger, been there done that, og det er ikke særlig hyggelig. God tur videre!

  2. Haha, så gøy å høre at du likte bildene! Jeg syns ofte at jeg ikke får det helt til :)

    Hadde vært fint å slippe unna mer sykdom, men er man å reise såpass lenge så regner man nesten med å bli litt dårlig.. :p

  3. Kjipt med matforgiftningen, slikt er så fælt.. Derimot kult å dra til slike lite besøkte steder :) Kjenner jeg har veldig lyst til å avlegge Laos et besøk..

    Dere er vel på tur til Burma nå? God tur! Vil tro dere får det strålende :D

  4. Laos var helt fantastisk, kan absolutt anbefale et besøk dit :)

    Nå har vi vært i Burma i nesten et døgn. Foreløpig opplever jeg landet som litt kaotisk, men veldig spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>