Alpe d’Huez

I morgen starter vinterferien i Bergen, og foreldrene mine drar en uke på skiferie til de italienske alper. Her jeg sitter i Oslo og ser ut på den hvitbrune, knallharde isen som en gang var snø, er jeg ikke lite misunnelig. For ganske nøyaktig ett år siden kunne jeg legge fra meg alle bekymringer om bachelor-oppgaveskriving i èn uke, og reise med mamma og pappa og Jon til alpene for tredje gang i mitt liv. Vi dro da til et sted som heter Alpe d’Huez, som er i de franske alper. Der så det ca sånn ut:

Sarenne, den lengste svarte løypen, med et høydefall på over 1000 meter.
Meg og Jon med Alpe d’Huez i bakgrunnen.
Pic Blanc er det høyeste punktet og ligger 3330 meter. Bildet er tatt fra toppen, ned mot heishuset som ligger på 2700 meter.
Pappa og Jon tok seg en tur utenfor løypene. Det bør man bare gjøre hvis man vet hva man driver med.
Pappa og Mamma med Les Deux Alpes i bakgrunnen, der de var på ferie sesongen før.
Å spise lunsj i de koselig, små alpelandsbyene man kommer til er en viktig del av alpeopplevelsen synes jeg. Her i Oz en Oisans.
Det er ganske overveldende å se opp på toppen du snart skal opp til når du venter på heisen. Her er høydeforskjellen i overkant av 600 meter. Hvis du ser nøye etter kan du se heisen ca midt i bildet.
Pappa og meg på toppen av Pic Blanc. Langt nede i dalen kan man se Alpe d’Huez, landsbyen vi bodde i.
Når man går av heisen på toppen av Pic Blanc må man kjøre igjennom en tunnel for å komme til løypene. Det er fordi det er for bratt å kjøre ned der heisen kommer opp.
Afterski er obligatorisk, og etter en lang dag i bakken er det deilig med en velfortjent øl, eller i mitt tilfelle whiskey og cola.

Har du vært i alpene?

2 thoughts on “Alpe d’Huez

  1. Nei (og jeg har ikke sånn superlyst heller, haha), men jeg har fått smake importerte Alpe-makroner! :) Er det random internettglobus i bakgrunnen eller er det din? Jeg savner deg!

  2. Haha, har du ikke? Så rart! Oi, hadde glemt at jeg tok med makroner! Random internettglobus. Min globus er på norsk, ikke tysk eller hva den er. Savner deg også!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>