Armbånd mot reisesyke

Jeg blir kjempefort reisesyk. Om jeg reiser med bil, båt, flyt, tog eller buss spiller ingen rolle! Av alle ting det går an å grue seg for, eller tro at man ikke kommer til å takle, på en lang reise, er det å bli kvalm/reisesyk som er min største frykt. Jeg gleder meg utrolig til å se og oppdage steder litt utenfor allfarvei i både latin-amerika, afrika og asia, men tanken på humpete, svingete og (etter norsk standard) dårlige veier, er ikke spesielt fristende. Reisesyketabeletter er en selvfølge i min bagasje, men nå har jeg også kjøpt armbånd som skal motvirke reisesyke.

Armbåndene har en liten kul (på størrelse med en halv klinkekule), som skal peke inn i armen. Hvis man legger ringfingen, langefingen, og pekefingen på håndleddet, skal man vedsiden av pekefingen plassere den lille kulen. Den treffer da noe som heter Nei Kuan-punktet, som er et akupressurpunkt som motvirker forstyrrelser på balansorganet.

Jeg er veldig spent på å se om dette fungerer! Har du prøvd slike armbånd?

7 thoughts on “Armbånd mot reisesyke

 1. Jeg tenker at reisesyke er veldig psykisk – grunnen til at man blir reisesyk er at kroppen føler at den sitter stille, samtidig som den ser at den beveger seg, og blir forvirret. Det er en fysisk forklaring, sure (inner ear), men jeg mener fortsatt det sitter ganske mye i hjerna!

  Så mitt aller største reisesyketips: hør på musikk, la tankene vandre, slappe av. Jeg har selv slitt med reisesyke og vet at det ikke alltid hjelper like mye, men jeg synes det gjør det. Om det bare er placebo får det bare vær – placebo er behandling det òg.

 2. «Reisesyke er det samme som bevegelsessyke. Bevegelse stimulerer balanseorganet, noe som gir svimmelhet, og kvalme er en følgetilstand av svimmelheten» Lege Morten Laudal.

  Jeg er enig i at reisesyke er delvis psykisk, og jeg vet at jo mer jeg gruer meg for en reise, jo større er sannsynligheten for at jeg blir reisesyk. Men jeg vet også at uansett hva jeg gjør, uansett hvor mye jeg prøver å få tankene bort fra reisingen, så blir jeg reisesyk på humpete veier/i sjø med store bølger/i fly med høy turbulens osv.

  Derfor er jeg spendt på å se om armbåndene virker. Og om de ikke faktisk har noen virkning, så kan det jo godt hende de blir min placebo :)

 3. Det var pene ord!

  Hva er reiseruta di? Jeg er kjempemisunnerlig!! Men så har jeg vel godt av en pause fra reisingen min også. Har masse i arkivet du kan lese hvis du vil ha inspirasjon hvertfall. :) I juli, august, september, november og desember 2011. :)

 4. Reiseruten ligger inne på Om ReiseLiv. Turen er ikke bestilt ennå, det skal jeg gjøre i morgen!! Men har så og si bestemt meg for at ruten skal se slik ut :)

  Har bladd langt bakover i arkivet ditt og lest mye. Du har vært mange spennende steder!

 5. Hei

  Kunne tenkt meg å høre om du fikk prøvd ut armbåndet, og dine erfaringer?
  Har ei datter som sliter veldig med reisesyke men hun hater å ta tabelettene, da hun blir så sløv.

 6. Heisann! Så hyggelig at du stakk innom!

  Etter at jeg skrev dette innlegget har jeg brukt armbåndene mye. Min opplevelse er at jeg har blitt sjeldnere kvalm, og mindre dårlig når jeg først har blitt kvalm. Nå reiser jeg ikke på noen lange turer (hverken med bil, fly, båt eller tog) uten disse armbåndene, og har kun blitt skikkelig dårlig én gang mens jeg har brukt dem.

  Armbåndene har blitt en selvfølge på min pakkeliste, og jeg er helt sikker på at de virker for meg! Men om det bare er placebo-effekt er jo aldri godt å vite.. Var jeg deg ville jeg uansett prøvd å kjøpe et par armbånd til datteren din, forhåpentligvis virker de for henne også :)

  Jeg har prøvd flere forskjellige nå, og vil anbefale deg å kjøpe noen laget av strikk i stedet for borrelås. De med borrelås blir så fort stramme og ubehagelige å ha på i mange timer sammenhengende, mens de av strikk er mer bevegelige og komfortable på lange turer. Sånne med strikk har jeg sett på apotek, xxl og på Nille, men de finnes sikkert flere steder :)

  Lykke til! Liv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>