Brettspillanmeldelse – Passport

Vi har en svær samling med brettspill, og da jeg var innom Fretex og fant spillet Passport, måtte jeg bare legge det til samlingen. Vi har spilt det noen ganger siden, og jeg tenkte jeg kunne skrive litt om hva jeg synes om det:

IMG_5743_2

Hva det går ut på:

Det er et ganske normalt spørrespill, hvor alle spørsmålene dreier seg om ulike land og kulturer. Hver spiller får hvert sitt pass, og målet er å fylle passet med land fra alle verdensdelene. Man får skrive inn land i passet ved å svare på «flaggspørsmål» og «kontinentspørsmål». Den første som fyller ut passet sitt vinner.

IMG_5752_2

Pluss:

+ kjempefint design, esken er formet som en koffert.

+ tar nesten ingen tid å lære spillet.

+ spørsmålene har vanskelighetsgrad ut i fra hvor kjente landene er. Jeg klarte for eksempel spørsmål om Micronesia, São Tome og de Forente Arabiske Emirater, men ikke om Norge, USA og Canada.

IMG_5751_2

Minus:

- spillebrettet har bilde av verdenskartet, med landegrenser og navnet på landene skrevet på. Man må på forhånd avklare om det er lov å se på spillebrett under spørsmål eller ikke.

- ingen muligheter for å ødelegge/påvirke de andre spillerne.

- lite interaksjon mellom spillerne.

- er man uheldig med spørsmålene kan det ta ganske lang tid å bli ferdig.

IMG_5740_2_2

Generell vurdering:

Jeg synes Passport er et utfordrende og morsomt spørrespill om land/flagg/språk/geografi. Sammenlignet med klassiske spørrespill som TP og Geni liker jeg dette mye bedre, fordi det hele tiden er en kategori som interesserer meg. Men jeg vil tro det er en fordel at alle spillerne har omtrent like mye kunnskap/interesse for land og kulturer for at det skal være gøy for alle. Jeg har lært masse av å spille Passport, og har flere ganger blitt så nysgjerrig at jeg har måttet lese mer om noe jeg har fått spørsmål om etter at spillet er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>