Bruk kredittkort på reise

Jeg synes ofte det har vært vanskelig å vite når jeg skal bruke kredittkortet i forhold til andre kort. Det har derfor blitt liggende ubrukt i mange sitasjoner, rett og slett fordi jeg ikke har visst at det kan være fordeler med å bruke det. Nå har jeg lært mer om disse fordelene, og her er et par tips til hvorfor kredittkort kan være det lureste valget når man er på reise.

Betal reisen med kredittkortet ditt
Når du skal planlegge og gjennomføre en ferie er det flere ting du skal huske på, men for å sikre deg økonomisk er det viktig at du bruker kredittkortet ditt aktivt både før og under selve ferien. Man kan gå i mange feller når det gjelder økonomi men å miste penger som en følge av at man har brukt feil kort er unødvendig – i hvert fall når man har sjansen til å unngå det!

Unngå konkursfellen
Det er mange nordmenn som har brent seg kraftig når de har bestilt ferieturen sin og betalt med sitt vanlige bankkort. Det verste som da kan skje er at reiseselskapet går konkurs før du har fått avviklet ferieturen din, og dette vil resultere i to ting: du mister både ferieturen din og pengene du har brukt til å betale reisen med.

Har du brukt kredittkortet til å betale for turen med er du i henhold til Finansavtaleloven sikret mot konkurser. Går reiseselskapet konkurs krever du enkelt og greit pengene refundert av kredittyter.

Bruk kredittkortet til å betale med på ferien
Faren for å bli svindlet er bestandig tilstede når man bruker et kort til å betale for seg med, men sikkerheten i utenlandske betalingsterminaler og minibanker trenger ikke nødvendigvis å være like god som i Norge. Stikkordet blir derfor å bruke kredittkortet som betalingsmiddel i størst mulig grad når man befinner seg utenfor landegrensene.

Skulle du være uheldig å komme ut for en kortsvindel og kortet ditt blir tappet for penger er det naturligvis en stor fordel at det er ditt kredittkort det går ut over. Har du brukt bankkortet ditt vil pengene som forsvinner trekkes direkte fra din personlige bankkonto. Er det kredittkortet svindelen går ut over er det bankens penger som går tapt, og du slipper selvfølgelig å betale for det i etterkant. Det er banken som har bevisbyrden og de som vil måtte ta nødvendige grep i ettertid.

Som regel får du pengene tilbake når du bruker ditt vanlige bankkort også, men som sagt kan det ta litt tid og du vil i mellomtiden være fri for penger.

Husk imidlertid på at du som innehaver av et kredittkort plikter å bruke kortet på en slik måte at du i størst mulig grad sikrer deg mot misbruk. Utviser du grov uaktsomhet eller med vilje gjør midlene på ditt kort disponible for uvedkommende vil du i verste fall holdes ansvarlig for hele beløpet som går tapt.

Tips: bruk også til netthandel
Kredittkortet er også en sikkerhet når du skal handle på nettet og også her vil du ha retten til å få pengene tilbake hvis du blir utsatt for svindel. Unngå å bruke bankkortet ditt av de samme årsakene som nevnt ovenfor – det vil være til stor trygghet for deg.

Ønsker du flere tips om finans eller er interessert i å finne deg et kredittkort kan jeg anbefale en tur innom ToppFinans.com.


Innlegget er sponset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>