Carnaval de Santiago de Cuba

Dunkende salsarytmer og rumperistende damer.

Paa soendag var jeg i Santiago, heldigvis akkurat da det var karneval. En fargefest uten like! Fantastiske kostymer og svaere, blinkende vogner med voldsom pynt. Karnevalet i Santiago er det stoerste og mest fargerike karnevalet i karibien, og for meg var det akkurat slik jeg har sett for meg at karnevalet i Rio er. Men sannsynligvis mye mindre enn det da..

I tre og en halv time (og det var enda lenge igjen da vi gikk) danset vi paa tribunen mens vi drakk oel og rom og saa paa paraden som bare ble goeyere og goeyere. Hver dansegruppe hadde egne kostymer og sin egen maate og danse paa. Og de blinkende vognene hadde enorme dekorasjener, hver med sin saeregne stil.

Jeg har sett, gjort, og opplevd mange nye ting paa Cuba, og karnevalet i Santiago er nok en av de tingene jeg aldri kommer til aa glemme!

——-

Ellers kan jeg fortelle at jeg naa er tilbake i Havanna, etter to uker paa tur med en fantastisk gruppe! Alle var kjempekoselig, og vi har hatt saa masse goey sammen. Og saa har jeg ridd paa hest!

I Havanna skal jeg naa gaa paa spanskskole i en uke, noe jeg tror jeg kjempenyttig, for det er virkelig ikke lett aa kommunisere med folk her paa engelsk. Blir deilig aa vaere saa lenge paa samme sted, og slippe aa pakke sekken annenhver dag.

Og saa bare gjentar jeg at internettet paa Cuba saa og si er ikkeeksisterende. Derfor blir det ingen bilder i innleggene herfra.

Hasta luego!

2 thoughts on “Carnaval de Santiago de Cuba

  1. Så flink du er og rir på hest! Håper du får lært deg masse spansk, det er sikkert veldig praktisk. :)
    Her hjemme regner det bare, så nyt solen litt ekstra for meg!
    Masse klemmer :)

  2. En livaktig skildring. Jeg har vært på Cuba noen ganger men aldri fått med meg karmevalet. Det er et godt sjakktrekk å lære litt spansk. De kan ikke så mye engelsk i Peru og Chile heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>