Eventyret fortsetter!

For en uke siden bestilte vi billetter! Det er en helt sinnsykt deilig følelse, få ting kan sammenlignes med det! I morgen er det akkurat tre uker til avreise, og jeg gleder meg helt enormt! Er det virkelig mulig å ha et så bra Liv?!
Alt har blitt litt annerledes enn vi tenkte med denne reisen, men nå setter vi altså kursen østover. I utgangspunktet var det mellom-amerika og sørstatene i Usa vi skulle til, men da reisebudsjettet ble halvert måtte vi endre det til et billigere alternativ. Vi bestemte oss etterhvert for å fly til Bangkok og hjem igjen fra Singapore, men også der måtte vi legge om planene.. For da det begynte å bli så mye uroligheter i Bangkok, flere demonstrasjoner, mennesker som blir drept, og et regjeringsvalg som er veldig tett opptil reisedatoen vår, bestemte vi oss for å reversere turen.
Billettene vi nå har bestilt er derfor til Singapore 3. februar, og hjem igjen fra Bangkok 18. juni. 

Om vi har mulighet og råd til å bli borte så lenge gjenstår å se, men akkurat nå ser det ut til å være en hjemreisedato som kan passe bra. Vi har ikke laget noen reiserute ennå, og tenker vel egentlig at vi ikke skal det denne gangen. Vi leser litt og gjør litt research, men planlegger å la tilfeldighetene styre hvilke steder vi besøker. Tror det kan bli et morsomt alternativ til slik som jeg planla verdensreisen, og fordi at jeg denne gangen har en del mer reiseerfaring, så slapper jeg mer av på at det kan gå helt fint å ikke planlegge så mye på forhånd.
Men selv om reiseruten ikke er bestemt er det likevel noen land vi er ekstra nysgjerrige på:
Indonesia:
Kjempestort land som ingen av oss egentlig har kunnet noe særlig om. Består av mer enn 17 500 øyer, og er godt egnet for øyhopping. Vi har nesten bare hørt om øyen Bali tidligere, men jo mer vi leser, jo mer lærer vi at dette enorme landet har å by på.
Malaysia:
Malaysia er delt i to deler, skilt av sørkina-havet. Jeg har vært i den delen som ligger mellom Singapore og Thailand tidligere, men vet at det er masse mer der jeg kunne tenkt meg å se og oppleve! Den andre delen av Malaysia, som grenser til Indonesia, er helt nytt for oss begge to, og vi gleder oss til å utforske dette området også.
Laos:
På verdensreisen fikk jeg besøkt både Thailand, Vietnam og Kambodsja, men Laos rakk jeg ikke. Jeg gleder meg kjempemasse til å utforske dette landet som så mange har fortalt meg at er deres favorittland i sørøst-asia! 
Thailand:
Må tilbake! Vil se mer mer mer! Har veldig lyst til å besøke Chiang Mai, og vil selvfølgelig utforske flere av øyene. Har i det siste lest mye om klosterbesøk, og å leve sammen med munker en stund. Synes det virker som en helt annerledes måte å oppleve Thailand på, men om vi faktisk gjør det gjenstår å se…
Burma:
Hadde vært kjempespennende å reise til dette landet som ganske nylig ble åpnet for turister. Vi kan ganske lite om landet, og er fortsatt usikker på om det er et av landene vi kommer til å prioritere på denne turen. Men vi er veldig nysgjerrig, og tror at dette ville vært en annerledes opplevelse enn landene som «alle» har vært i.
Filippinene:
Jeg har kjempelyst å besøke Filippinene! Jo mer jeg leser, jo mer faller jeg for denne nydelige øynasjonen. Ulempen er at vi må fly for å komme oss dit, og det er mulig at reisebudsjettet vårt ikke tillater det.. I tillegg har Arild vært tre uker på treningsleir på Filippinene tidligere, og er ikke like giret på å reise dit som jeg er.
Brunei:
Brunei er et lite land som grenser til Malaysia. Det virker veldig annerledes enn mange av de andre landene vi tenker å besøke; det er et relativt nytt land, det er rikt, og det er muslimsk. Jeg har blitt veldig fascinert av Brunei når jeg har lest om det, og tror det ville vært en interessant opplevelse, og en kontrast til de andre landene vi besøker. Ulempen er at det er fryktelig dyrt med overnatting…
Singapore:
Vi flyr jo til Singapore, så vi kommer nok til å tilbringe de første dagene der. Vi gleder oss til maten i Singapore, og jeg besøker gjerne Haji Lane og det store markedet i Bugis Street igjen, men vi ser for oss at vi kommer til å forlate Singapore ganske raskt.

Herlige herlige reiseplaner! Nå er det bare å fortsette å lese, og å vente på at det blir 3. februar og avreise! Hvis du har noen forslag til ting vi kan se eller gjøre på turen vår tar vi gladelig i mot alle tips!

9 thoughts on “Eventyret fortsetter!

  1. Åh, dette høres helt topp ut! Kjenner jeg blir supermisunnelig!! Mange fine land dere har på listen også! Gleder meg veldig til å følge med på hva dere finner på ;) AirAsia er vel det beste tipset jeg har for at budsjettet skal strekke til, men det vet du vel sikkert fra før..

  2. Hamaca: Haha, liker at jeg klarer å gjøre deg misunnelig! Jeg er stort sett alltid misunnelig på reisene dine :D AirAsia har helt supre priser! Visste om det fra før, men tror nok det var på bloggen din jeg oppdaget det en gang for lenge siden.. :)

  3. supermarie: Har lest alle innleggene fra da du var i Filippinene, gleder meg masse (og håperhåper at vi faktisk reiser dit!)! Men tviler sterkt på at jeg noen gang spiser balut…

  4. Æsj, jeg vil også reise:p Jeg drømte at jeg var i USA og kjørte rundt med buss i natt, nå skulle jeg ønske jeg hadde tid og penger!

  5. Åååh så utrolig spennende! Vil tro dere har ufattelig mye å glede dere til :D Kan hende jeg får et par tips å komme med ang. Thailand og Burma som jeg drar til på tirsdagen etter jeg har vært der :P Gleder meg til å følge dere på turen!

  6. Vi gleder oss masse! Dette blir kjempebra! :D

    Gleder meg til å følge deg i Burma! Som sagt kan jeg veldig lite om dette landet, og synes det er kjempespennende å lese om andres opplevelse av landet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>