going back

Jeg har vært i London to ganger, med et halvt års mellomrom, ellers har jeg aldri vært samme sted i utlandet to ganger. På denne turen her derimot har jeg allerede vært to steder som jeg har vært tidligere.

Singapore bød på store kontraster til slik jeg opplevde det forrige gang. Forrige gang synes jeg det var fantastisk at Singapore var så vestlig, jeg elsket at alt var så kjent, og jeg koste meg i den reine, trygge byen. Denne gangen derimot var jeg så klar for nye inntrykk, og jeg lengtet etter å oppleve noe jeg aldri hadde gjort før, jeg ville se, føle, smake, lukte noe nytt, og Singapore virket egentlig ganske kjedelig. Men det var veldig koselig å være i Singapore sammen med noen, forrige gang var jeg jo aleine, mens denne gangen var jeg med Arild. Og alle steder blir jo bedre av å være der sammen med noen man liker.

Fra Singapore fløy vi til Krabi (Thailand) der vi fant ut at det gikk ferger bare til Koh Phi Phi og Koh Lanta, to steder jeg har vært før. Arild hadde mest lyst å besøke Phi Phi, ettersom det er den øyen man hører mest om, og det er noe man føler man «må» få med seg når man først er i området. Mine forrige besøk på disse to øyene var veldig forskjellige, og for meg passet det ganske bra å dra tilbake til Phi Phi. Koh Lanta var en magisk eventyrøy forrige gang jeg var der, og jeg var redd for å ødelegge for meg selv ved å dra tilbake til en øy som umulig kunne leve opp til de skyhøye forventningene. Koh Phi Phi derimot synes jeg at kunne få en ny sjanse, for selv om jeg ikke mislikte øyen forrige gang jeg var der, burde det da være mulig å like den litt bedre?

Men der tok jeg visst feil! Denne gangen var det enda flere folk enn forrige gang, enda flere party-svensker, vi gikk i køer i de trange gatene, og vi måtte tenke nøye igjennom klokkeslettet vi gikk ut for å spise middag for å i det hele tatt finne et sted med ledig bord. Ellers har jo fylleaktivitetene fortsatt veldig lite fokus på sikkerhet slik som sist, noe jeg ble oppmerksom på enda flere steder denne gangen. Til tross for alt dette er mine følelser for denne øyen litt blandet, for jeg synes Long Beach er så fantastisk! Det er en gjemt skatt, der jeg får følelsen av å være langt, langt borte fra party-stemningen og jeg nyter virkelig hvert eneste besøk dit. Banana Bar har jeg også kost meg på hver gang jeg har vært der, og på takterrassen høyt over byen spiller de litt annen musikk og har en litt annen type besøkende, som gjør at jeg faktisk føler meg tilpass der.

Jeg vet ikke om det er så mye poeng i dette innlegget, men jeg har hvertfall fått tenkt igjennom og sammenlignet besøkene til disse to stedene. Du kan lese mer om mitt forrige besøk til Singapore her, og om Phi Phi her.

Akkurat nå er vi på Koh Yao Noi, en liten øy like i nærheten av turistmagneten Phuket. Her nyter vi et rolig liv med stort fokus på strender, øl og bøker. Det er få turister her, men veldig mange hengekøyer! Etter alt flyttekaoset som overtok livene våre de siste tre månedene før avreise er det så utrolig herlig å få slappet ordentlig av, nyte sammenhengende nattesøvner uten urolige drømmer, og ikke ha større bekymringer enn hvilken strand vi skal ligge på og hvilken restaurant vi skal spise neste måltid på.

4 thoughts on “going back

  1. Jeg likte Koh Phi Phi og «the Beach» veldig godt når jeg var der i 2009, men når jeg tenker over det, så var vi der i mai, i lavsesongen.. Og vi stortrivdes! Kanskje jeg bør vente med å dra tilbake til det er lavsesong igjen, for det er ikke noe morro når «minnet» blir ødelagt slik du beskriver i innlegget.. Koh Lanta var derimot ikke vår favoritt – det var totalt øde når vi var der i 2009.. Men vi måtte jo innom, siden «robinson ekspedisjonen» på fransk heter «koh lanta» og forloveden min er fransk :)

  2. Ja, skjoenner jo at man sikkert faar et litt annerledes inntrykk av Phi Phi hvis man besoeker den i lavsesongen :) Saa morsomt at dere ikke likte Koh Lanta, for det er nok det stedet jeg likte aller best forrige gang jeg var i Thailand! Merkelig hvordan slike ting oppleves saa forskjellig!

  3. Ja, ikke sant? Tror det er mange ting som spiller inn på opplevelsene ja:) Vi fant et helt forlatt og øde Koh Lanta, og bestemte raskt å dra videre.. Kanskje jeg skal prøve meg en gang senere igjen? :) Nå som jeg først bor i Thailand:)

  4. Haha, jeg synes nok at Koh Lanta fortjener en ny sjanse! Hvis du skulle befinne deg i omraadet en gang og du velger aa besoeke oeyen igjen haaper jeg du faar en bedre opplevelse :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>