HAPPY THAI NEW YEAR!

Hahaha, herregud! Songkran er noe av det villeste jeg har vært med på! Thailendere vet virkelig hvordan man skal feire nyttår!

Første dagen av tre dagers nyttårsfeiring er godt i gang, og nå har vi en liten pustepause på hostellrommet etter fire timer med feiring! Sinnsyke tilstander! Gikk til innkjøp av gigantiske vanngevær, og kastet oss inn i folkehavet som har tatt over en av Bangkoks største gater. Har blitt spylt ned av alle vi har møtt, og har så godt vi har klart spylt tilbake! Har vært så våt at jeg ikke trodde jeg noengang kom til å tørke igjen.. En slags hvit, gjørmete suppe er også en viktig del av feiringen, og den kliner de utover alle de går forbi. Uansett hvor jeg har snudd meg har jeg fått hånden til en fremmed person klasket i ansiktet, full av gjørme. Det hele er bare utrolig sprøtt! Diskomusikken, konsertene og danseshowene konkurrerer i å spille høyest musikk, og brannvesenet lager ekstra leven ved å bruke sine enorme vannslanger!

Songkran feires døgnet rundt i tre dager, og feiringen på kvelden er visst helt annerledes enn på dagen. Nå må jeg derfor komme meg ut igjen! HAPPY SONGKRAN!

6 thoughts on “HAPPY THAI NEW YEAR!

 1. Songkran festivalen er en gammel tradisjon i Thailand, men slik som det feires i en del turistifiserte områder er slett ikke vanlig rundt om ellers ;-) Det er thai nyttår som feires og har ikke noe med start på regntiden å gjøre, den kommer en del senere på året.

  Og på kveldstid skal det ikke være «vannkrig» Den hvite gjørma du snakker om er rett og slett bare vanlig pudder(talkum) og vann.

  Kos dere :-D

 2. Steike! Det så jo bare helt vilt ut! Minner mye om holi bare uten fargepulver ser det ut som.. Men er det så stor feiring tre dager på rad altså!? Sykt.. Du hadde undervannskamera eller siden du fikk tatt disse bildene? Kos dere videre!! :D

 3. ThailandTur: Heisann! Takk for din kommentar! Jeg vet at Songkran er en gammel tradisjon, og at feiringen nå til dags ikke ligner på slik det startet. Så vidt jeg har forstått helte de tidligere vann over Buddha-statuer, og brukte det samme vannet (som da var blitt hellig vann) til å dryppe på andre, for å vise respekt. For alt jeg vet kan det godt hende Songkran feires slik fortsatt, men jeg har bare prøvd å skrive litt om slik vi har opplevd feringen :)

  Ja, det med regntiden har du nok rett i! Blander visst med Laos, der er Songkran en kombinasjon av feiringen av nyttår, og feiringen av begynnelsen på regntiden :)

  I Silom Road (hvor det var veeeldig mange med slik «gjørme») var det ikke lov med talkum. Hadde ikke lyst å skrive noe om hva gjørmen var laget av når jeg ikke visste det helt sikkert. Vet du det? Så litt ut som kritt..?

 4. Hamaca: Ja, har tenkt på innlegget du skrev om Holi og lurt på om det ligner på dette :p

  I dag var hvertfall feiringen like stor som i går, og i følge det vi har lest er visst den tredje dagen den aller største!

  Hehe, ja, vanntett kamera er det eneste som overlever her tror jeg! Bruker Olympus Tough hvis du lurte på det :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>