Hvordan trekke om en krakk

For en stund siden kjøpte vi noen brukte møbler vi hadde funnet på finn, og med på kjøpet fikk jeg en gammel krakk gratis. Fasongen på krakken var veldig sjarmerende, og beina var fine, men trekket var egentlig ganske ekkelt, og veldig stygt. Jeg bestemte meg for å prøve å bytte trekk, selv om jeg aldri har gjort noe sånt før. Det viste seg å være veldig lett, og resultatet ble ganske bra, så jeg tenkte jeg kunne dele framgangsmåten:

DSC_0051_2

VERKTØY: Jeg brukte stiftemaskin, flatt skrujern og en knipetang. Det er sikkert enda lettere å bruke en stiftfjerner hvis du har det, men skrujern og knipetang fungerte veldig bra det også.

DSC_0088_2

STEG 1:
Først bikket jeg ut skruene midt på setet ved å kjøre skrujernet inn under hodet på skruen og vippe dem opp.

DSC_0054_2

STEG 2:
Dro ut alle stiftene. Bikket dem løse med skrujernet og dro dem helt ut med knipetangen.

DSC_0077_2

STEG 3:
Når trekket var løsnet brukte jeg det som mønster til det nye trekket. Klippet det nye stoffet omtrent 1 cm større enn det gamle.

DSC_0087_2

STEG 4:
Jeg valgte å sy inn kanten på det nye stoffet siden jeg har symaskinen lett tilgjengelig, men det holder sannsynligvis å bare brette inn kanten. Poenget er bare å få brettet inn kanten så stoffet ikke rakner.

STEG 5:
Plasserte krakken på stoffet og stiftet fast midt på langsidene. Stiftet deretter midt på kortsidene. Jobbet meg systematisk rundt til alt var stiftet fast. Husk å stramme godt!

DSC_0089_2

Ferdig!

DSC_0094_2_1

Jeg fikk råd om å ikke la det første omtrekkingsprosjektet mitt være med stripete eller rutete stoff, da dette er vanskeligere å få fint. Det er lett for å stramme stoffet litt ujevnt eller at stoffet blir litt skjevt, og det kan derfor være lurt å begynne med ensfarget stoff eller stoff med spraglete mønster. Lykke til!

2 thoughts on “Hvordan trekke om en krakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>