Iguassu Falls & Victoria Falls

I løpet av min jordenrundt-reise kommer jeg sannsynligvis til å få sett både Iguassu Falls og Victoria Falls. De blir ofte sammenlignet, fordi de er to av de største fossene i verden. Begge er kjent for å være store, høye og flotte, og er svært populære turistattraksjoner. Iguassu er videre enn Victoria, men på grunn av flere øyer er vannfallet separert i 275 deler. Victoria derimot, kan ha et 1600 meter langt sammenhengende fall, og er dermed det største vannfallet i verden. Jeg kan ikke si at jeg har lest så veldig mye om noen av dem, men jeg tror jeg har høyest forventninger til Iguassu, uten helt å vite hvorfor.

I en artikkel som sammenlignet de to fossefallene, sto det at Victoria Falls er det peneste, mens Iguassu Falls er det mest spektakulære. Jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva som menes med det, så etter å ha lest dette har jeg bare blitt enda mer nysgjerrig på fossefallene, og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Iguassu Falls ligger på grensen mellom Argentina og Brasil i Sør-Amerika.

Victoria Falls ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe i Afrika.

Har du sett Iguassu Falls eller Victoria Falls?

One thought on “Iguassu Falls & Victoria Falls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>