Koh Yao Noi

Vårt opphold på den fantastiske øyen Koh Yao Noi har nå tatt slutt, og nå har vi akkurat ankommet vårt neste stopp, og jeg savner Koh Yao allerede. En uke har vi vært på den rolige øyen, vi har fått slappet av, samlet krefter og kommet oss litt over flyttestresset som har preget oss i månedsvis.

Som jeg har skrevet før er det veldig få turister der, og det er rart å tenke på at bare en times fergetur unna er den svært turistifiserte øyen Phuket. Jeg frykter likevel at øyen kommer til å bli «oppdaget» ganske snart. Kjører man scooter rundt på øyen er det ikke uvanlig å få øye på store byggeplasser med halvferdige bungalower. For bare to år siden fantes det ikke internett på øyen i det hele tatt, mens nå reklamerer de med FREE WIFI over alt. At øyen er i utvikling er det hvertfall ingen tvil om! Jeg føler meg veldig heldig som har fått oppleve denne drømmeøyen nesten helt folketom!

Herlige omgivelser å blogge i.

I løpet av uken vår her har vi bodd på tre forskjellige steder (første stedet var fullbooket den tredje natten vår der, andre stedet var for dyrt til å bli lengre enn en natt, mens tredje stedet kunne vi bli resten av oppholdet) og vi har fått oss mange «venner» på øyen som smiler og hilser og lurer på hvordan vi har det. Vi har også valgt å gå mer enn det som er vanlig her – alle kjører scooter uansett hvor kort de skal – og har på den måten blitt godt kjent med selgerne og hotelleierne langs veien. Jeg har for første gang skjønt hvorfor Thailand blir kalt for smilets land! De aller fleste thailendere er jo smilende og hyggelig, men på denne øyen har de ikke ennå blitt «ødelagt» av grådighet og kommersielle krefter. Å bli tilbudt en kjøretur til dit man er på vei er helt vanlig, og de nekter å ta i mot penger for det.

Til tross for at øyen er liten er det masse å finne på! Vi har som jeg har skrevet tidligere hatt mest fokus på å slappe av, ligge i hengekøyer, lese bøker og å drikke øl, men har man lyst på mer innholdsrike dager er det ingen problem. Det finnes mange forskjellige båtturer man kan være med på, enten med privatbåt eller med en gruppe. Vi delte båt med fire andre og dro ut til øyen Koh Hong en av dagene. Man kan leie kajaker og padle turer rundt øyen eller til andre nærliggende øyer, for eksempel Koh Nok. Vi besøkte Koh Nok en av dagene, men fikk ikke leie kajak for vinden var alt for sterk, så vi kjørte long tail boat dit i stedet. I «byen» er det også kokkekurs, yogaklasser og thaiboksing.

Scooter er nesten en selvfølge å leie hvertfall en dag, men vi endte opp med å ha den i tre dager. Naturen er så nydelig! Store rismarker, høye fjell, mangrovetrær, lange strender og masse vannbøfler flettes i hverandre, med hus på stylter plassert oppi alt sammen. Øynene mine beveger seg ikke fort nok når jeg sitter bakpå scooteren, og jeg strever med å få med meg så mye som overhodet mulig!

På scooteren oppdaget vi også det vi synes er øyens fineste strand! Når det er flo (høyvann) ser stranden ganske normal ut, veldig lang og folketom, men ingenting spesielt som gjør den så fantastisk. Men når det blir fjære (lavvann) og vannet begynner å krype nedover, da vokser stranden og blir bare finere og finere! Tenk å kunne ha en slik strand nesten helt for seg selv?!

Jeg trimmer håret til Arild med barbermaskin på stranden.

Nå må jeg komme meg ut for å se hva Khao Lak har å by på!

8 thoughts on “Koh Yao Noi

  1. Det nederste bildet var kjempefint av deg! Og gøy å se hvor fint dere har det:) Jeg kan jo oppdatere deg på grunner til å komme tilbake til Norge: i tillegg til Freia melkesjokolade med Oreo finnes nå noen helt fantastisk (!) gode crispo-kjeks på markedet. Nam.

  2. Hei- veldig inspirerende å lese din reiseblogg! Vi reiser til Thailand des/jan og har landet på å være hvert fall ei uke på Kho Yao og heller bare noen dager i Krabiområdet ( flyr hjem derfra).
    Sjekker ut steder å bo nå- og lurte på hvor dere bodde da dere var der? Det ser så fint ut og kunne vært fristende å bestille på samme sted (vi er familie på 4, tenåringsbarn)

    • Hei! Beklager for seint svar, men jeg bruker ikke bloggen lengre, så jeg er ikke inne og sjekker nye kommentarer like ofte som jeg pleide før :) Veldig koselig å høre at du finner bloggen inspirerende! Koh Yao Noi er en av de mest fantastiske plassene jeg har vært noen gang, er sikker på at dere kommer til å storkose dere der! :D Vi booket ikke overnatting før vi kom til øyen, så vet ikke om plassene vi bodde har nettsider… Det første stedet vi bodde het Pasai Cottage og kostet 800 Baht pr natt, det andre stedet het Sabai Corner og kostet 1000 Baht pr natt, tredje stedet het Pasai Lodge og kostet 800 Baht pr natt. Alle de tre stedene lå veldig nært hverandre, så det var egentlig litt tilfeldig at vi byttet såpass mange ganger. Sabai Corner var det mest «hotellignende» stedet av de tre, med en ordentlig resepsjon og ansatte som kunne hjelpe oss å booke båtturer osv. Der var det også mulighet for å kjøpe mat. Ulempen med Sabai Corner var at alle bungalowene lå opover en fjellside, og det var ganske langt og bratt å gå til de billigste bungalowene helt øverst. Pasai Cottage hadde en veldig god restaurant, med masse god mat, men vi likte ikke bungalowene så godt der. Pasai Lodge likte vi veldig godt, til tross for at det ikke var mulighet for å kjøpe mat der. Der fantes det heller ingen resepsjon, så man måtte banke på huset til eierne, eller leite etter dem ute på gaten, hvis man skulle spørre om noe. Det syntes vi var litt av sjarmen! :) Pasai Lodge lå også vegg i vegg med Pasai Cottage, så vi spiste mye på den restauranten selv om vi ikke bodde der :) Håper dere finner ut av hva som passer for dere! Ønsker dere en kjempefin tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>