Kræsj.

For en måned siden kræsjlandet jeg i Norge. Kræsjet foregikk mer inni mitt eget hodet enn noe annet sted..Det tok et døgn før jeg i det hele tatt turde å stikke nesen ut av leiligheten. Den norske juleshoppingen, forsinkete tog og utålmodige passasjerer gav meg det verste kultursjokket jeg har opplevd. At det er mulig at folk kan ta så stor plass! I Norge er det ikke mange folk som skal på toget en gang! Likevel klarer alle å breie seg med koffertene, ryggsekkene, julegavene og burene med dyrene sine i så det bare er plass til en brøkdel av de folkene det hadde vært plass til på en togperrong i et annet land.

Og si meg, Norge i sin helhet, hvorfor er det så vanskelig å ha toveiskjøring i en trapp? Hvis det er mange folk som skal opp, og mange folk som skal ned, den samme jævla trappen, hvorfor er det så vanskelig å forstå at det blir totalt stopp hvis folkene som skal den ene retningen bruker hele bredden på trappen? Hold dere til høyre, så går alt så mye bedre for alle. Dette gjelder for så vidt fortau og gangene inn og ut av t-banestasjonene også.

Kultursjokket sovnet litt da jeg kom meg på hytten, og juleferien fòr forbi, med bursdagsfeiring og jul, julebesøk og hyttekos, ski på både den ene og den andre måten, nyttårsfeiring med alle de beste samlet på ett sted, filmkos og spillkvelder i Bergen, og hyttebesøk hos Momor og Bestepappa.

Og så var jeg i Oslo. Uten en jobb. Uten studie. Uten en plan. Det siste halve året har jeg elsket å ikke ha noen plan! Nå føler jeg meg helt uten mening. Jeg søker på jobber, men har ikke lyst på noen av dem. Jeg vasker og rydder leiligheten med en iver som jeg aldri har klart å finne før. Jeg går på kafe, med Arild, med Christel og med bok. Mest med bok.

Hele tiden i visshet om at jeg egentlig ikke har lyst å være her. Jeg tror jeg må ut og reise igjen. Snart.

Men jeg er fortsatt brunere enn Mamma. Det hjelper.

 

One thought on “Kræsj.

  1. Tommel opp for høyrekjøring! Det er en av de tingene som henger igjen etter Garden. Mammamia. Når folk går mot meg i trange korridorer – og klarer å nesten-kræsje med meg når jeg holder til høyre , da altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>