Luksus i Manila!

Hei! Nå er vi i Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia. De siste dagene har vi vært i Manila, hovedstaden i Filippinene, og der unnet vi oss litt luksus.

Arild overasket med reservasjon på et skikkelig fint hotell; rommet vårt var 42 m2, vi hadde badekar (!) og sofa, og pikkoloen skulle ikke bare hjelpe oss opp med bagasjen da vi sjekket inn, han skulle også bære handleposene våre da vi kom inn fra shopping. Og da vi spiste frokost  fulgte en mann etter meg slik at han kunne bære tallerkenen min til bordet da jeg var ferdig med å forsyne meg fra buffeten… Det var utrolig stor kontrast til de småskitne gjestehusene vi har bodd på i månedsvis!

Den ene dagen vår i Manila tilbrakte vi absolutt hele dagen på de gigantiske kjøpesentrene. (så snart mottar du nok en diger pakke i posten, Mamma) Er klar over at det finnes mer interessante og lærerike ting å gjøre i Manila enn shopping, men noen ganger er det godt med bare litt hjernedød aktivitet… Bagasjen vår har blitt oppgradert, og slitte, misfargete t-skjorter og undertøy har blitt byttet ut med nye ting! Deilig! Da vi kom tilbake etter nesten 9 timer på shopping (ny personlig rekord) bestilte vi room service, før jeg bestilte massasje på rommet. Følelsen av å være en shabby backpacker var helt fraværende, og jeg har til og med hatt på sminke for første gang på minst to måneder! Kun maskara riktignok, men synes likevel jeg pyntet meg ekstremt mye.

Før vi dro til Manila var vi en liten uke i den bittelille fiskelandsbyen El Nido. Der er strømmangelen så stor at hele byen er uten strøm fra kl 6 til 14 hver eneste dag, i tillegg til hyppige strømbrudd hele resten av døgnet. Det er ingen minibanker der, og internett (som virker) er nesten umulig å finne. Byen er veldig godt egnet som startsted for øyhopping, og nydelige, folketomme strender er bare en kort kjøretur unna. El Nido fortjener et eget innlegg, så jeg skriver heller mer om det når jeg er tilbake i Norge.

Har absolutt ingen bilder å vise fram fra Manila, så slenger med et par bilder fra El Nido istedet. Se så fiiiint:

Nå må jeg sove! Kuala Lumpur venter på meg i morgen! Hvis du vil lese om mitt forrige besøk til Kuala Lumpur kan du trykker her.

6 thoughts on “Luksus i Manila!

  1. Oi, for en luksus! Ja, det er noe annet enn backpackerlivet! El Nido ser helt nydelig ut – har hatt veldig lyst til å dra dit selv!! Gleder meg til å se innlegg derfra ;)

  2. Hamaca: Ja, det var utrolig deilig for noen dager, men pengene hadde ikke vart så lenge hvis vi hadde reist på den måten hele tiden :p

  3. Man må unne seg litt luksus en gang i blant også :) Dessuten så koster jo ikke luksusen så mye der som det gjør andre steder. Da må man jo bare utnytte seg litt av det :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>