Mahabandoola Garden

Jeg er kjempeglad i å ligge i parker og lese, og når jeg er på reise i byer i varmere land, prøver jeg alltid å lokalisere byens nærmeste/fineste park. Når solen står høyest på himmelen, og det er for varmt å gjøre noe som helst annet, liker jeg å ligge i skyggen av et tre, mens jeg leser eller observerer livet rundt meg. Mahabandoola var den perfekte parken til slik aktivitet i Yangon! Med fersk frukt fra bodene like utenfor, kaldt vann og gode bøker, endte vi faktisk opp med å ligge i parken tre ganger.

Det virket ikke som det var så vanlig at turister kom til parken, for vi fikk knapt tid til å lese mellom alle som ville hilse på oss! Noen ville ha bilde sammen med oss, andre ville bare prate, tiggere må man nesten regne med, og barn som lekte med ball sparket den «tilfeldigvis» i vår retning gjentatte ganger. Det jeg synes var gøyest var da to gutter kom og spurte om vi ville være med i engelskklassen deres. Det ville vi jo! Parken var tydeligvis møtestedet for en vennegjeng i den samme klassen, for det kom stadig nye elever og satt seg ned sammen med oss. Til slutt var vi en gjeng på omkring 10-12 stykker som satt kursen mot engelsktimen. På skolen ble Arild og jeg plassert i hver vår ende av klasserommet, og læreren dirigerte alle guttene bort til meg, og alle jentene og munkene bort til Arild. Læreren tok seg fri resten av timen, og overlot resten til Arild og meg. I to timer pratet vi om alt fra Burmas historie til været i Norge til maten vi liker.

Da vi dagen etter også satt i parken dukket den samme gjengen opp igjen! De var akkurat ferdig på skolen, og ble sittende å prate med oss i ytterligere to timer. Fantastisk spennende å snakke med unge burmesere som ikke lar landets forferdelige historie stå i veien for deres drømmer og ambisjoner for framtiden.

2 thoughts on “Mahabandoola Garden

  1. Åh! Den parken brukte jeg noen timer i min siste dag i Burma! :D Hahahah, fikk også besøk av en del lokale, og ble med på noen bilder xD

    Så utrolig gøy at dere ble invitert med på skolen! Vil tro det var en minnerik og lærerik opplevelse!

  2. Haha, ja, man får ikke så mye tid til aleine i den parken der! :p

    Å få være med skolen var veldig lærerikt! Ikke bare fikk vi bedre innsyn i hvordan skolen fungerer, men vi hadde to timer sammen med fullt av mennesker som vil øve på å snakke engelsk, og kunne spørre dem om alt vi ville!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>