Mine strikkeprosjekter i 2014

Her er en liten liste med strikkeprosjektene mine i 2014. Vi var jo på reise hele våren, og jeg tok ikke opp igjen strikkingen før vi var ganske langt utpå sommeren. Disse tingene er derfor egentlig det jeg har strikket i siste halvdel av 2014.

Jeg vet at jeg ikke har strikket mye i forhold til dem som virkelig strikker mye, men sammenlignet med hvor lite jeg har strikket tidligere, så er jeg ganske fornøyd.

Jeg har lært mange nye ting dette året:

  • jeg har strikket min første genser i voksen-størrelse (det tok riktignok så lang tid at det blir en stund til neste gang jeg begir meg ut på et sånt prosjekt)
  • jeg har lært meg å strikke fletter
  • jeg har lært å plukke opp masker og strikke på ermer (ser litt ut som isydde ermer synes jeg, bare at man slipper den skumle klippingen)
  • jeg har lært å lage knapphull
  • jeg har blitt flinkere til å strikke mønster med flere farger

Alt er selvlært (med litt hjelp fra youtube-videoer såklart), og alt er strikket uten oppskrift.

DSC_0166_2_1 DSC_0167_2_1

Denne lille jakken er jeg ganske fornøyd med, men ser nå at ermene sannsynligvis er alt for lange. Knapphullene er også veldig små, så det er trangt å kneppe jakken igjen. Dette var første gang jeg prøvde meg på fletter, og første gang jeg prøvde meg på noe annet enn raglanfelling. Her har jeg først strikket vesten og sydd den sammen i skuldrene, før jeg plukket opp masker i hullene til ermene og strikket dem ut derfra.

DSC_0166 (2)_2_1 DSC_0159_2

Da jeg jobbet i barnehagen i Oslo hadde et av barna en heklet lue med skibriller på. Jeg synes den var kjempekul, og har prøvd å strikke en lignende en. Jeg skjønte derimot raskt at dette var et prosjekt som egner seg bedre å hekle, men siden jeg ikke kan hekle fortsatte jeg å strikke likevel. Resultatet synes jeg ble helt ok, selv om jeg ser flere ting som kunne vært mye finere.

DSC_0174_2_1

Åpningen til hodet er alt for liten! Må nok klippe og trikse litt hvis denne noengang skal kunne brukes. Raglanen har også blitt litt merkelig, så avstanden mellom armhulen og skulderen er alt for kort. Er ikke fornøyd.

DSC_0175_2

Dette er en sovepose jeg bare måtte strikke da den plutselig dukket opp i hodet mitt. Har ikke sydd i knapper ennå, og aner ikke om den egentlig er noe funksjonell (er den for smal nede, mon tro?), men den ser hvertfall ut slik jeg så for meg.

DSC_0190_2

Flettestrikk er gøy! Trodde egentlig jeg strikket et sjal, men det ble visst et pannebånd. Da det var ferdig måtte jeg se om jeg klarte å plukke opp masker og gjøre det om til en lue. Det fikk jeg til!

Har også strikket et svart flettepannebånd, men det gav jeg bort før jeg tok bilde av det.

DSC_0186_2

Genseren min! Er så stolt av denne! Bruker den masse, selv om ermene er alt for lange og må brettes opp, og den egentlig er alt for vid i livet. Er fornøyd med fargene og mønsteret, og er fornøyd med at jeg klarte å fullføre et så langvarig prosjekt!

Siden nyttår har jeg hatt litt strikkestopp, noe som egentlig ikke gjør meg noe. Strikkelysten kommer nok tilbake av seg selv. For meg handler strikking kun om at det skal være gøy. Jeg strikker jo omtrent bare ting som ikke kan brukes til noe, og da må det hvertfall være gøy for at det skal være noen vits å holde på med!

4 thoughts on “Mine strikkeprosjekter i 2014

  1. Sprekt å strikke ting uten oppskrift, det tviler jeg på hadde blitt vellykket om jeg hadde prøvd! Strikker litt jeg også, mest babyklær, fordi det blir raskt ferdig ;D

    • Hehe, ja, babyklær er praktisk slik! ;) Å strikke uten oppskrift er egentlig veldig greit, da kan man gjøre feil uten at noen ser det, for det finnes ingen «riktig» måte å gjøre det på ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>