Nydelige Boracay!

Det er så fint her! Sanden er kritthvit og myk som hvetemel, havet er turkist og fortsetter inn i horisonten, og solnedgangen er ikke bare oransje, den gjør hele himmelen om til gull!

Vi er på øyen Boracay i Filippinene, og den største stranden her heter White Beach. White Beach er delt inn i områdene Boat Station 1, 2 og 3, og vi bor like nedenfor Boat Station 3. Station 3 er så vidt vi har merket litt roligere enn de to andre, det er ikke fullt så mange folk eller restauranter her. Station 2 er den travleste med veldig mange restauranter og butikker, mens Station 1 er der man finner resortene og luksushotellene.

Som jeg skrev i forrige innlegg kom jo vi hit midt i Holy Week, eller påsken om du vil. Øyen har vært stappfull av ferierende filippinere, og det har vært et folkehav her uten like. Men vi har ikke latt oss plage noe særlig av det, annet enn at prisene på overnatting ha gått opp en del da. På Boat Station 3, hvor vi bor, er det ikke så mange folk, i tillegg til at mange asiatere foretrekker å ikke bli så brune, så på dagtid har stranden hatt en helt akseptabel folkemengde. Ved solnedgang derimot har det strømmet på med folk, og vi har til tider stått som sild i tønne og prøvd å zoome inn på solnedgangen over hodene til alle menneskene. Men vi har i det minste fått stor underholdning i å se på alle de merkelige poseringene deres!

En av dagene leide vi en bangka (smale, filippinske båter støttet opp av stokker på sidene) og dro på tur til noen av øyene i nærheten. Vi besøkte blant annet noen huler på Crystal Cove Island, og snorklet utenfor Crocodile Island. Det er så masse fisk her! Ikke så veldig store, men veldig nysgjerrige og kom helt bort til oss!

Vi har også gått litt rundt for å se, og en av dagene krysset vi øyen for å se hvordan stranden på andre siden så ut. På veien dit gikk vi forbi mange bolighus… Hus er å overdrive egentlig. Små, falleferdige rønner med tak som ikke så ut som de var hverken sol- eller regntett er mer passende. Jeg fikk vondt langt inn i hjertet av å se hvordan menneskene som lever her har det i forhold til dem som ferierer her. På den ene siden av øyen blir det brukt enorme pengesummer hvert eneste minutt, mens på den andre siden av øyen har de knapt tak over hodet. Det er ikke mer enn en 15-20 minutters gåtur fra stranden, likevel er jeg helt sikker på at de aller, aller fleste som besøker øyen aldri ser hvordan de lokale her lever…

Må bare også legge til at maten her er helt nydelig! De har et enormt utvalg i sjømat, og jeg har satset på det hver eneste dag! Har blant annet spist rekegryte, paella med blekksprut, skjell og reker, blekksprut fylt med tomat og løk, og en sjømatbuffet som var så god at vi måtte tilbake flere dager. I buffeten hadde de også krabber… Min største svakhet. Til sammen spiste jeg (minst) 16 krabber, men kan til mitt forsvar legge til at de ikke var større enn håndflaten min. Visste dere forresten at krabbene her har svømmeføtter på den bakerste kloen? Da jeg åpnet de første krabbene skjønte jeg ingenting, for det var jo mer kjøtt bak den bakerste kloen enn den fremste slik jeg er vant til. Tvilte et sekund på  krabbeanatomikunnskapene mine, før jeg forstod at de sannsynligvis bruker svømmekloen mer enn klypekloen her.

Jeg kunne sikkert skrevet veldig mye mer om krabber, men det skal jeg spare dere for. Her er litt bilder i stedet:

Jeg har forresten somlet meg til å lage bruker hos bloglovin’, her er en link hvis noen har lyst å følge bloggen der.

12 thoughts on “Nydelige Boracay!

  1. Ok, jeg skal dit :) Ser helt fantastisk ut. Har sett at det er flere som har vært der i det siste, lest litt om stedet og jeg skal så klart hit en gang i livet, ser ut som dette er et sted som passer meg :) Flotte bilder du har tatt :)

  2. Freedomtravel: Hei! Så hyggelig at dere har vært innom bloggen min! :D

    Takk for tips om seilbåt, men leste det desverre litt for seint.. Vi er ikke på Boracay lengre. Vi får ta det neste gang i stedet ;)

  3. Ms Traveltipsy: Ja, det er virkelig et nydelig sted! Skulle jeg reist tilbake ville jeg riktignok prøvd å styre unna påsken, haha :p

  4. Randomjenta: Tusen takk Renate! Filippinene er et utrolig flott land, skjønner godt ønsket ditt om å reise hit! Og så flink som du er til å komme deg ut på tur er det jo stor sannsynlighet for at ønsket går i oppfyllelse :)

  5. Hei Maria! Så hyggelig at du har tatt turen inn på bloggen min!

    Skjønner godt at du vil tilbake til Boracay – det vil jeg også! ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>