OMG Bali lizm.

Oi, Bali… For et sted! Det var som å havne oppi verdens mest rølpete russefest. På kveldene var gatene stappfulle av kåte, fullstendig drita tenåringer, nattklubbene spilte så høy musikk at husveggene dirret flere kvartaler unna, og klær virket som et ukjent begrep hos de fleste.

Vi kom til Bali uten helt å vite hva vi skulle se for oss. Vi hadde lest om både vakre strender, majestetiske templer, gode surfemuligheter, flott natur og selvfølgelig den beryktede festingen. Etter kjempelang kø og mye venting i immigrasjonen var vi veldig fornøyde da vi fant et fint overnattingssted på første forsøk. Det kostet 115kr, hadde inkludert frokost, wifi, privat bad, balkong, svømmebasseng, og var bare en ti minutters gåtur fra stranden. Supert!

Det vi ikke visste var at hotellet lå bare en gate unna hovedgaten, hvor det så og si ikke finnes annet enn nattklubber. Jeg kunne kjenne bassen fra musikken vibrere i brystkassen da jeg lå i sengen, og musikken ble ikke skrudd av før klokken var passert 4.

Det mest slitsomme med hele oppholdet vårt i Kuta var likevel dop- og viagraselgerne! Vi kunne knapt gå ti meter mellom hver person som spurte om vi ville kjøpe av dem. Etterhvert synes vi det ble ganske plagsomt og da en spesielt pågående fyr hadde brølt «Cannabis? Cannabis, boss? CANNABIS?!» etter Arild, snudde han seg og svarte tilbake «No! It’s illegal, you know!». Selgeren trakk sløvt på skuldrene og svarte «Naah, doesn’t matter» tilbake, noe som fikk meg til å lure på hvor den beryktede dødstraffen for besittelse av dop har blitt av.

Huff, nå har jeg visst vært kjempenegativ. Jeg prøver bare å skrive litt ærlig om hvordan jeg opplevde det der, selv om jeg er fullstendig klar over hvor fantastisk mange andre synes at Bali er. Jeg skjønner jo også at dette for mange sikkert er et perfekt sted å dra på heisatur med venninner – hvis man liker nattklubber riktignok. Stranden var også veldig fin, med svære bølger som var kjempegøy å bade i! Og hvis man leiter litt kan man finne bittesmå superkoselige restauranter. Vi likte spesielt godt en gresk restaurant som gav oss følelsen av å være i Hellas, og en italiensk restaurant som hadde bedre pizzaer enn mange av dem vi spiste i Italia! De to restaurantene til sammen klarte også å tilfredsstille oliven-cravingen jeg har slitt med i ukesvis, haha.

Minneveggen for bombingen i 2002.

Flyplassen er rett ved stranden, og det var spesielt å kunne bade mens vi så på alle flyene som landet og lettet.

Den siste dagen vår på Bali dro vi litt nordover til stranden ved Seminyak. På forhånd hadde vi lest at dette var området de rike barna lekte, og man kunne forvente like unge reisende her som på Kuta, men med enda mer penger. Smånervøse for hva vi egentlig kom til å møte på ble vi kjempepositivit overrasket! Stranden var nesten helt folketom, og drikke og leie av solsenger var til og med billigere! Sanden var også enda mykere enn i Kuta, og de pågående selgerne og massørene som avbrøt meg fire ganger per bokside på Kuta var nesten ikke-eksisterende. Vet ikke helt hvorfor vi var så heldig å oppleve Seminyak på denne måten.. Kanskje fordi det er lavsesong fortsatt, og derfor generelt mindre mennesker? Uansett var det en deilig dag!

Akkurat nå er vi på den bittelille øyen Gili Air, hvor vi tenker å bli fram til rett før 17. mai. På Bali er det mange nordmenn, så vi reiser tilbake dit for å feire nasjonaldagen. Da skal vi besøke andre steder enn Kuta, og jeg håper at bildet mitt av Bali forandrer seg litt etter det.

11 thoughts on “OMG Bali lizm.

 1. Kuta / Seminyak er grusomt! Men resten av Bali er fantastisk:) Det beste er å reise litt rundt og oppleve den spesielle kulturen. Anbefaler Ubud, en liten og koselig by hvor Bali-scenene i Eat Pray Love ble spilt inn:)

 2. Hei! Så hyggelig at du har stukket innom bloggen min :)

  Så bra å høre at det finnes andre sider av Bali! Ble litt sjokkert av førsteinntrykket… :p Ubud har vi lest mye bra om ja, planlegger å besøke byen når vi reiser tilbake i slutten av uken.

  Hvis du har andre forslag til steder å besøke så tar vi gladelig i mot :D

 3. Heisann :) Har bodd et par mnd på bali, men ikke i kuta.. Huff, synd dere ikke fikk med dere noe fra de nordlige delene av øya, samt øyene rundt.. Jeg så først nå at du tidligere hadde spurt om reisetips.. Er hjemme i Europa en tur jeg nå, legger siste hånd på bryllupsforberedelsene.. Gulp!

 4. Ja Kuta er slitsomt og som du sier det er fult av drita fulle tenåringer. Mest Australiere som ikke vet å oppføre seg i det hele tatt. Første gangen jeg var der i 2006 så var det helt annerledes men det har dessverre forandret seg. Men dra på dagstur til Beskhi, moder tempelet til Bali og på veien der vil dere nok stoppe ved en av de aktive vulkanene som er på øya. dra gjerne til Gili Trawangang også (som jeg har nevnt tidligere). Hvis dere gjør det kan jeg anbefale Bubbles hotell, men burde prøve å få booket det på forhånd for det er veldig populært ettersom det er veldig rimelig, og fine rom, pluss frokost hver dag akkurat når du ønsker å spise :) Hvis noen vil ha mer Bali tips bare gå inn på bloggen min og Skriv Bali i søkefeltet :)

 5. Uff, høres ut som Kavos/Korfu:( Bra at dere skal videre og (forhåpentligvis) får muligheten til å se en annen side av Bali også da:) Og at dere ikke brukte alle feriepengene deres på oppholdet:p

 6. Oi, huff da for en kjedelig opplevelse. Mitt inntrykk av Bali har alltid vært kritthvite strender, avslappende og rolig tempo så her ser jeg at jeg har bommet masse ;) herlig å høre hvordan dere opplever det slik at vi (jeg) som har slike feiloppfatninger kan få utvide horisonter. Tror nok jeg også hadde blitt kjempe skuffet om jeg hadde dumpet ned i verste party gaten der.

 7. NorEli: Vi reiser tilbake til Bali i morgen, kanskje vi får endret inntrykket vårt litt da :)

  Ja, nå er det vel ikke lenge igjen til bryllup? Spennende!

 8. Ms Traveltipsy: Takk for tips! Både Beskhi og Lovina høres veldig fint ut. Vi var så vidt innom Gili Trawangan, men likte Gili Air bedre, så vi valgte å være der i stedet :)

 9. Christel: Haha, huff, tenkte på ferien deres da vi var der! Så for meg at det var noe lignende dere hadde opplevd… :(

 10. Travellinmunk: Hei! Så koselig at du stakk innom!

  Ja, ikke sant? Det er vel det som er litt av meningen med reiseblogger… Å gi en ekte beskrivelse av hvordan man opplever et sted, i motsetning til den forskjønnede varianten man finner hos reiseselskaper :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>