Tall Ships Races 2014

Vi fikk den nyeste utgaven av magasinet Seilskipene i posten i dag, hvor det blant annet stod om neste års Tall Ships Races. Artikkelen fikk meg til å tenke tilbake på årets seilas og de nydelige sommerdagene da vågen i Bergen var stappfull av svære båter.
DSC_0109_2

Denne sommeren bodde Arild og jeg helt nede ved fjorden, i et lite nøst, med stor utsikt. I slutten av juli kom alle de vakre skipene som var med i Tall Ships Races 2014 inn til Bergen, og på vei dit seilte de forbi oss, bare meter fra der vi bodde.

I omtrent et døgn var det alltid en vakker seilbåt nært nok til at vi kunne se den, og de siste timene før åpningen i sentrum kom de på rekke og rad. Det var strålende sol og fellesferie, og i fjorden krydde det av småbåter som fulgte etter skipene innover. Innseilingen ble avsluttet av de tre store norske: Sørlandet, Christian Radich og Statsraad Lehmkuhl. Statsraaden hadde et langt slør av småbåter etter seg, og det var helt tydelig at det var mange stolte bergensere som ønsket å følge skipet inn til sentrum.

Da alle båtene hadde seilt forbi huset hoppet vi i havet, før vi tok turen inn til byn. Det var fullt av skip i vågen, det krydde av mennesker, vi hørte språk av alle varianter, solen strålte, og hele Bergen var i feststemning! Det var konserter på flere scener, det var et svært marked med boder av alle mulige slag, og improviserte spisesteder hadde dukket opp over alt.

Kombinasjonen av det overveldende varme været, bodene, og alle de ulike språkene gav meg følelsen av å være i et helt annet land enn Norge…DSC_0090_2DSC_0111_2DSC_0070_2 DSC_0544_2 DSC_0141_2 DSC_0153_2_22DSC_0139_2 DSC_0221_2 DSC_0242_2 DSC_0246 DSC_0247_2 DSC_0267_2 DSC_0269_2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>