The Big Five

Da jeg var i Afrika var jeg så heldig at jeg fikk sett alle «de fem store». De bli kalt de fem store fordi de er de vanskeligste å jakte på til fots, ikke fordi de er de største dyrene av størrelse.
Løve:
Jeg fikk sett løve flere ganger, men kom bare ordentlig nærmt hunnløver. Jeg så også to hannløver, men de var så langt unna at jeg ikke fikk tatt noe ordentlig bilde. Løvene på bildene så jeg i Chobe National Park i Botswana og Luangwa National Park i Zambia.

Bøffel:
De vanskeligste dyret å jakte på av disse fem er bøffel. De har et uforutsigbart temparament, og er det dyret som dreper flest jegere. Jeg så to store bøffelflokker da vi var på kanotur på Zambezi-elven, og møtte også på noen bøfler langs veien da vi kjørte seint på kvelden etter å ha spist en bedre middag på restaurant. Den store bøffelflokken på bildet så jeg i Luangwa National Park i Zambia, og bøffelen som gjørmebader så jeg i Kruger National Park i Sør-Afrika.

Leopard:
Av de fem store var det leopard vi var mest usikker på om kom til å få sett. På gruppen min var det en tysker som hadde vært i Afrika tre ganger tidligere uten å ha sett leopard… Store deler av turen gikk uten at vi så noe til dette dyret, og vi trøstet oss med at vi hvertfall hadde fått se utrolig mange andre flotte dyr! Men da vi var på nattsafari i Luangwa National Park fikk vi endelig sett leoparden! Det er på natten leoparden jakter, og det var kjempespennende å følge med der den sneik seg etter noen antiloper. Bare et par dager før jeg skulle forlate Afrika besøkte vi Kruger National Park i Sør-Afrika, og der var vi så heldig at vi fikk sett leopard enda en gang. Denne gangen så vi den midt på dagen, så den lå oppi et tre og slappet av.

Neshorn:
Store deler av turen var vi på områder hvor det ikke er neshorn, så da vi begynte å nærme oss Kruger National Park, som var det siste stedet i skulle besøke, hadde vi store forhåpninger. Allerede før vi hadde entret selve parken så vi to neshorn! Og da vi kjørte igjennom parken så vi to til! Alle var ganske langt unna, men bare det å ha fått sett dem var fantastisk!

Elefant:
Det dyret vi kanskje så mest av var elefanter. I Botswana hadde de fare for elefant-skilt langs veiene, og vi så veldig mange elefanter i alle tre nasjonalparkene vi besøkte. Elefantene ble raskt det dyret jeg likte best, og jeg synes det var utrolig gøy å observe deres bevegelser og oppførsel. Visste dere at elefantene alltid lar barna gå mellom de voksne for der er de tryggest? Jeg har veldig mange flotte bilder av elefanter, men de to jeg har valgt ut her er fra da vi hadde padlet kano på Zambezi-elven og så tre elefanter langs elvebredden, og et nærbilde fra da jeg rei på elefant i Zimbabwe.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>