Universal Studios Singapore

Heihei! Nå er vi i Thailand!

Den siste fulle dagen vår i Singapore var vi usikker på hvordan vi skulle bruke… På den ene siden er det fryktelig dyrt å gjøre ting der, og det er dumt å sprenge budsjettet så tidlig på reisen, men på den annen side er det dumt å være så opptatt av å reise billig at man ikke tar seg råd til å prøve ut de tingene landet har å by på. Vi tenkte som så at fornøyelsesparker ikke er det vi kommer til å dumpe over hver dag på reisen, og Universal Studios er en av tingene som Singapore er spesielt kjent for. Så vi beit tennene sammen og betalte ca 360 kr (aaah!) for et dagspass hver.

Jeg synes parken var veldig fin, men så har jeg ikke så mye å sammenligne med. Den eneste fornøyelsesparken jeg husker å ha vært på (utenom de som dukker opp i byn til 17.mai) er Tusenfryd en gang for to år siden. Så jeg burde sikkert egentlig ikke uttale meg, men siden det er min blogg så gjør jeg det likevel ;)

Hele Sentosa Island er egentlig en eneste stor lekeplass, med masse forskjellige aktiviteter og opplevelser. Man må betale 1 singapore dollar for å i det hele tatt gå i land på øyen, men man kan selvfølgelig komme seg dit på dyrere (og sannsynligvis mer spennende)  måter enn å gå. Universal Studios er bare en bitteliten del av alt øyen har å by på.

Ettersom vi hadde kjøpt billetter på forhånd hoppet vi galant over køen til billettskrankene, og gikk rett inn i parken. Parken er delt inn i områdene New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away, Madagascar og Hollywood, og hvert område hadde enorme kulisser og effekter som virkelig gav oss følelsen av å flytte oss fra filmsett til filmsett. På forhånd hadde vi hørt skrekkhistorier om at man må stå i kø i mellom 1 og 1,5 time før hver attraksjon, og vi bestemte oss for å sjekke køen på de tre største først, for å hvertfall få med oss dem. (den aller største; Battlestar Galactica, var desverre stengt da vi var der, den så helt vill ut!) Transformers var den første vi kom til, og der var det allerede 40 minutter kø, bare 5 minutter etter at hele parken åpnet! Vi gikk derfor videre, og kom til Revenge of the Mummy, og kom oss på etter 5 minutter. Den foregikk i mørket, og det var spennende å ikke ha aning om hva som kom til å skje. Skjeletter, mumier, og flammeeffekter gav det hele en ekstra creepy følelse.

New York

Sci-Fi City

Ancient Egypt

The Lost World

Far Far Away

Madagascar

Hollywood

 Vi fortsatte videre til The Lost World, der den tredje store attraksjonen; Jurassic Park var. Også her var vi heldige med køen og kom oss på etter kort tid. Dette var en vannsklie, og vi hadde gått forbi masse skilt som sa at man var garantert å bli våt, og kanskje til og med klissvåt, men været var så varmt og vi hadde kledd oss sånn at det egentlig ikke gjorde noe å bli våt, så vi kjøpte ikke ponsjoer slik som veldig mange andre. Størsteparten av turen gikk rolig for seg, og vi satt bare å nøt kulissene på elvebreddene, som igjen var utrolig gjennomført! På slutten av turen ble vi sluppet ned ett fossefall, en gigantisk bølge slo opp over kanten på båten, og landet… rett i fanget mitt! Ingen andre i båten ble våt av denne bølgen i det hele tatt, og jeg var gjennomvåt til undertøyet. Hele situasjonen var kjempemorsom, og resten av båten gjorde narr av meg resten av turen. Ettersom turen var gøy, køen fortsatt var kort, og jeg likevel var klissvåt, tok vi like gjerne denne to ganger på rad. Da vi kom til fossefallet på den andre turen var båten i en litt annen possisjon, og jeg fikk være en av dem som så bølgen skylle over en av de andre. Så morsomt!

Båtene vi satt i i Jurassic Park.

Klissvåt, og med skikkelig asia-pose!

 Resten av dagen prøvde vi alle de andre berg og dal-banene, karusellene og så tre av showene, og etter lunsj var plutselig køen på Transformers bare 10 minutter. Vi stilte oss selvfølgelig i kø, og jeg ble raskt oppmerksom på alle fareskiltene om at folk som fort blir bevegelsessyke ikke burde gå på denne. For de som ikke vet det, så blir jeg ekstremt fort bilsyk, alt og ingenting gjør meg kvalm! Jeg gruet meg skikkelig, men hadde ikke lyst å snu heller, for dette er en av attrasjonene som får mest positiv omtale, så jeg ville jo få den med meg. Vi måtte ha på oss 3D-briller, og satt oss inn i et romskip, før vi fløy avgårde for å komme oss unna robotene. 3D-effektene var helt sinnsyke, og bevegelsene gjorde at vi følte at vi var midt oppi situasjonen. Romskipet ble kastet og snurret og dunket rundt, og jeg må si jeg var noe svimmel da jeg gikk ut derfra… Men det hadde gått mye bedre enn forventet, og kroppen kom seg tilbake til normalen etter bare et par minutter i ro på en benk. Jeg er veldig glad for at jeg turde å prøve, for dette var nok den aller kuleste tingen vi gjorde denne dagen!

De andre tingene i parken var ikke like store og gjorde ikke fullt så stort inntrykk, men de var absolutt verdt å få med seg, og kulissene var fantastisk gjennomført overalt. Har du en dag ekstra i Singapore kan jeg virkelig anbefale å ta en tur til Universal Studios, det er ganske dyrt, men jeg mener det er verdt det.

6 thoughts on “Universal Studios Singapore

 1. Heisann:)
  Hadde litt lyst til å dra til US jeg og, da jeg var i Singapore for 2 uker siden.. men siden jeg var alene mesteparten av tiden, så ble det ikke noe av:)

  Velkommen til Thailand, skal dere bli her lenge? Bangkok? Det er fortsatt litt «uroligheter» her, men merker ikke veldig mye til det.. :)

  Hilsen NorEli -Norske Elisabeth i Bangkok:)

 2. Hei Elisabeth, så hyggelig at du har stukket innom bloggen min :)

  Skjønner godt at det ikke er så gøy å dra i fornøyelsespark uten noen å dele opplevelsen med.. Men på mange av tingene hadde de egne køer (veldig korte, gikk rett forbi alle de andre) for folk som var aleine, slik at de fikk fylt opp alle setene, så tror nok det finnes positive sider ved å gjøre noe sånt aleine også ;)

  Det er så deilig å være i Thailand! Vi har veldig lyst å reise innom Bangkok når vi er på vei nordover, men er usikker på hvordan situasjonen der egentlig er..? Vil det være utrygt å feks bytte buss der, eller bo et par netter der før vi reiser videre tror du?

 3. Hehe, neste gang jeg drar dit skal jeg komme meg innom:)

  Det er fortsatt ganske rolig i Bangkok, er noen steder vi holder oss litt unna, store menneskemengder osv. Men det er veldig greit ellers :) Demonstrantene holder seg unna de største turistattraksjonene virker det som.. med mindre du vil på siam paragon mall eller MBK, men det er nå fint mulig å dra dit og:) De har masse konserter ol for å holde interessen oppe for de som demostrerer + gratis mat osv.. Merkelig egentlig:) Ville ikke latt meg skremme for å komme et par dager iallefall:) du kan sende meg en mail på elisabeth@noreli.no dersom du vil ha «oppdatering» før dere kommer hit:) vil helst ikke legge ut mobilnr mitt her:)

 4. Tusen takk for masse nyttig informasjon! Det er veldig greit med litt inside information om hvordan ting egentlig står til! :)
  Takk for mail-adresse, sender deg kanskje noen spørsmål når vi begynner å nærme oss Bangkok :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>