Wat Rong Khun – det rareste tempelet jeg har besøkt!

Wat Rong Khun, bedre kjent som the White Temple, i nord-Thailand er uten tvil det rareste tempelet jeg noen gang har besøkt! Ved første øyekast er det slående vakkert, men studerer du dekoren nøyere får du øye på de merkeligste ting.

Før du i det hele tatt har kommet deg bort til tempelet begynner det å dukke opp ganske så spesiell dekorasjon. Whiskeyflasker balanserende på hodeskaller, hoder med griseneser hengende fra trærne og moderne sci fi-figurer er bare noen av tingene som dekorerer området rundt tempelet.

Utsiden av tempelet er rikt utsmykket, med drager, demoner og diverse andre mystiske skapninger. Vanligvis går farger som gull og rødt igjen i de fleste buddhistiske templer, men her er alt hvitt, med detaljer framhevet av pålimte speilbiter. For å entre tempelet må man blant annet over en smal bro hvor hender strekker seg i været på begge sider. Noen av hendene holder krukker, andre hodeskaller, og en av hendene viser fingen – påført en knallrød negl. Ikke helt vanlig tempeldekorasjon akkurat.

Man skulle tro at dekorasjonen på innsiden sto i stil med den på utsiden, men det gjør den altså ikke. Inni tempelet møter man den obligatoriske gullbuddhaen, men bortsett fra det er tempelet tomt. Den eneste dekoren er på veggen vis-a-vis Buddha, og her får du nok en gang sjokk over valget av dekorasjon. Her finner du en sprø samling av tegneseriefigurer, kjendiser og demoner malt sammen i en helt absurd blanding! Her kan du finne både Harry Potter, Elvis, Hello Kitty, Kungfu-Panda, Supermann, Angry Birds, Michael Jackson, Spiderman, og en hel haug med andre tilsynelatende tilfeldige figurer, samt en enorm samling av ulike romskip.

Tempelet ligger i byen Chiang Rai, et par timer unna Chiang Mai, den største byen i nord-Thailand. Da jeg besøkte tempelet var jeg på vei fra Thailand til Laos, og dette ble et naturlig stopp på veien.

DSC_0607_2_2_2

DSC_0675_2

DSC_0602_2

DSC_0603_2 DSC_0605_2 DSC_0628_2 DSC_0632_2 DSC_0645_2DSC_0639_2 DSC_0647_2 DSC_0655_2

6 thoughts on “Wat Rong Khun – det rareste tempelet jeg har besøkt!

    • Ja, tror ikke det finnes noe lignende :) Vet ikke når det ble bygget, men det ble designet i 1997. Vil jo tro det ble bygget ikke så lenge etter det..?

    • Hehe, ja, jeg vet! Det ser jo nydelig ut på avstand, men så blir det bare rarere og rarere jo nærmere man kommer :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>